Olejek eteryczny lawendowy

25.00 

Naturalny olejek eteryczny 100%.

Surowiec kosmetyczny. Tylko do użytku zewnętrznego.

Olejek eteryczny jest silnie skoncentrowanym preparatem roślinnym i powinien być stosowany ostrożnie.

Opakowanie: butelka z ciemnego szkła z kroplomierzem oraz nakrętką z pierścieniem gwarancyjnym.

Pojemność: 10 ml.

Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu.

Opis

Naturalny olejek eteryczny lawendowy 100%.
INCI: Lavandula Angustifolia Herb Oil, Linalool*, Geraniol*, Limonene*. (*naturalne składniki olejku – potencjalne alergeny).
Surowiec kosmetyczny.

WŁAŚCIWOŚCI:
– olejek eteryczny lawendowy ma piękny, naturalny zapach lawendy
– ma zdolność odbudowy równowagi wszystkich układów w organizmie
– działa bakteriobójczo, grzybobójczo i przeciwbólowo
– zwiększa elastyczność tkanek
– pomaga zregenerować komórki
– zalecany do skóry trądzikowej, tłustej i ze skłonnością do łupieżu
– łagodzi stany zapalne skóry, egzemę, grzybicę, wypadanie włosów
– uspokaja, łagodzi stany podenerwowania, napięcia nerwowego, ułatwia zasypianie
– pomaga w stanach depresyjnych, lęku, zmęczenia i ociężałości umysłowej
– jest jednym z najbardziej popularnych składników kompozycji zapachowych, kosmetyków, produktów farmaceutycznych i chemii gospodarczej
– ma właściwości odświeżenia powietrza i usuwania zapachu tytoniu
– działa odstraszająco na owady

ZASTOSOWANIE:
– nie stosować u kobiet w ciąży oraz u kobiet karmiących i u dzieci
– jako dodatek do kąpieli (kilka – kilkanaście kropli dodajemy do wanny wody)
– jako dodatek do olejku do masażu (kilka kropli do oleju bazowego)
– jako dodatek do kosmetyków
– do nawilżaczy powietrza, kominków zapachowych, dyfuzorów
– do sauny

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.