Olejek eteryczny sandałowy (amyris)

51.00 

Naturalny olejek eteryczny 100%.

Surowiec kosmetyczny. Tylko do użytku zewnętrznego, w postaci rozcieńczonej.

Olejek eteryczny jest silnie skoncentrowanym preparatem roślinnym i powinien być stosowany ostrożnie.

Opakowanie: butelka z ciemnego szkła ze szklaną pipetą oraz nakrętką z pierścieniem gwarancyjnym.

Pojemność: 10 ml.

Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu niedostępnym dla dzieci.

Opis

Naturalny olejek eteryczny sandałowy (amyris) 100%, nazywany olejkiem sandałowym zachodnio-indyjskim.
INCI: Amyris Balsamifera Oil.
Surowiec kosmetyczny.

Olejek eteryczny jest silnie skoncentrowanym preparatem roślinnym i powinien być stosowany ostrożnie.

WŁAŚCIWOŚCI:
– olejek eteryczny sandałowy jest klasycznym olejkiem o drzewnym, nieco słodkim zapachu
– działa antybakteryjnie, antyseptycznie
– zmniejsza stany zapalne skóry, pomaga przy egzemie i trądziku
– dzięki zmysłowemu, trwałemu zapachowi stosowany jest w perfumach
– działa relaksująco, antydepresyjnie, poprawia skupienie, koncentrację
– ma działanie rozkurczające mięśnie
– pomaga zwalczyć infekcje – podczas inhalacji
– jest naturalnym, skutecznym afrodyzjakiem
– odstrasza owady

ZASTOSOWANIE:
– jako dodatek do kąpieli (kilka kropli rozmieszać z olejem, dodać do wanny wody i dokładnie rozprowadzić)
– jako dodatek do olejku do masażu (kilka kropli do oleju bazowego)
– jako dodatek do kosmetyków
– do nawilżaczy powietrza, kominków zapachowych
– do sauny

UWAGA! ŚRODKI OSTROŻNOŚCI PRZY KORZYSTANIU Z OLEJKÓW ETERYCZNYCH:

Przed zastosowaniem olejku eterycznego na powierzchnię skóry (dodatek do kosmetyku, masaż, kąpiel) należy przeprowadzić próbę uczuleniową: 1-2 krople olejku eterycznego rozmieszać z łyżeczką oleju kosmetycznego lub jadalnego i tą mieszanką posmarować malutki fragment skóry na przedramieniu. Obserwować przez 24 godziny w celu wykluczenia reakcji alergicznej. Jeśli pojawi się zaczerwienienie, swędzenie, dyskomfort, należy zaprzestać używania.

Olejki eteryczne nie rozpuszczają się w wodzie. Rozpuszczają się jedynie w olejach (kosmetycznych, spożywczych). Przy stosowaniu olejków eterycznych do kąpieli (nie używać zbyt ciepłej wody), należy najpierw rozpuścić olejek eteryczny w oleju, a dopiero potem dodać do wody i dokładnie rozmieszać wodę, aby rozprowadzić cząsteczki mieszaniny po całej powierzchni.

Olejki eteryczne nie powinny być stosowane przez kobiety w ciąży, kobiety karmiące, dzieci, osoby chore, osoby mające alergie i inne osoby wrażliwe na olejki eteryczne.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.